- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
REJ Klásky špaldové sušenky perníkové | 170 |
Tvaroh polotučný průměr | 170 |
Med | 18 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 20 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 4512 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 134,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 752 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 9.2, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Tvaroh rozšleháme se skořicí a medem. Místo polotučného tvarohu můžeme použít i nízkotučný nebo naopak tučný, záleží, jak moc potřebujeme šetřit tukem. Na krém lze použít místo tvarohu i ricottu nebo řecký jogurt. Sušenky poklademe těsně vedle sebe a potřeme malou vrstvou tvarohu, na tvaroh dáme opět vrstvu sušenek a střídáme s tvarohem. Ořechy rozemeleme společně s pár sušenkami (cca 25 g sušenek) a nakonec touto směsí ze všech stran řezy posypeme. Zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.